dinsdag 27 november 2012

Haakpatroon langwerpige kerstbal

Mijn tante heeft me gevraagt om 10 kerstballen voor haar te haken.
Ik heb onder andere deze langwerpige bal voor haar gemaakt.

Omdat ik het patroontje voor mezelf toch even op wou schrijven anders weet ik volgend jaar vast niet meer hoe ik het heb gedaan dacht ik dat ik het meteen wel even met jullie kon delen. Dit is mijn eigen patroon en het is voor persoonlijk gebruik. mocht je dit patroon willen delen dan wel graag even een linkje naar mijn site en mocht dit patroon lijken op iets wat je al eerder bent tegen gekomen op internet dan berust dit op toeval.  Mijn tante wou hem graag in het wit. Maar deze had ik even als voorbeeld in het rood en wit gehaakt met haaknaald nummer 2.

 • Toer1: Haak 2 lossen. Haak 6 vasten in de 2e losse en sluit met een hv tot een ring.
 • Toer2: Haak 2v in elke vaste (12v)
 • Toer 3-6: 1v in elke v (12v)
 • Toer 7: Haak 2v in elke 2e v (18v)
 • Toer 8: 1v in elke v (18v)
 • Toer 9: Haak 2v in elke 3e v (24v)
 • Toer 10: 1v in elke v ( 24v)
 • Toer 11: Haak 2v in elke 4e v (30v)
 • Toer 12: 1v in elke v (30v)
 • Toer 13: Haak 2v in elke 5e v (36v)
 • Toer 14-17: 1v in elke v (36v)
 • Toer 18: Haak de 5e en 6e v samen (30v)
 • Toer 19: 1v in elke v (30v)
 • Toer 20: Haak de 4e en 5e v samen (24v)
 • Toer 21: 1v in elke v (24v)
 • Toer 22: Haak elke 3e en 4e v samen (18v)
 • Toer 23: 1v in elke v (18v)
 • Vul de kerstbal nu stevig op
 • Toer 24: Haak elke 2e en 3e v samen (12v)
 • Toer 25-28: 1v in elke v (12v)
 • vul het bovenste gedeelte van de kerstbal op.
 • Toer 29: Haak de 1e en 2e v samen (6v) Draad breken door de overige 6v rijgen en goed aantrekken. Afhechten en klaar is je kerstbal. Je kan hem ook in 1 kleur haken en versieren met kraaltjes of pailletjes.
Liefs Berber

maandag 26 november 2012

Rudolf

Ik ben al druk bezig om kerstversieringen te haken. Ik heb onder andere deze hele schattige rudolf al gemaakt.En dit leuke uiltje.
Heb helaas deze week geen tijd om de petit four van grietje te maken wat ik wel heel jammer vind want hij ziet er weer heel leuk uit. Maar ik vier deze week twee keer sinterklaas en daar moet ik ook nog het nodige voor doen.

Liefs Berber

donderdag 22 november 2012

Petit four van de week

Zo mijn zevende petit four is klaar de frambozen macron. Vind hem ook weer super leuk geworden. Het patroon van deze petit four kun je hier vinden op grietje haar blog. Ben heel benieuwd wat ze morgen weer bedacht heeft.
Liefs Berber

dinsdag 20 november 2012

Haakpatroon okergele col

Ik kreeg al een paar keer de vraag of ik het patroon van mijn okergele col met jullie wou delen
dus hier komt hij dan. Het is mijn eigen patroon en het is voor persoonlijk gebruik. Mocht je het patroon willen delen dan graag een linkje naar mijn site. Mocht dit patroon lijken op een patroon wat je eerder bent tegengekomen dan berust dit op toeval.Ik heb de col gehaakt met haaknaald nummer 6 en heb hiervoor 2 bollen alaska van katia gebruikt.
 • Toer 1 haak 23 lossen.
 • Toer 2: Haak een stokje in de 4e steek vanaf de naald, *sla 2 steken over haak in de volgende steek 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes* herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 4 keer. In de laatste
  2 steken haak je een stokje. Keren.
 • Toer 3: Haak 3 lossen, 1 stokje in de volgende steek. Haak nu in de losse ruimtes van de vorige toer 1 stokje, 2 losse, 1 stokje. Herhaal dit nog 4 keer. Eindig met een stokje in elk van de
  2 stokjes van de vorige toer.
Herhaal toer 2 en 3 tot de tweede bol bijna op is. Zorg wel dat eindigd met toer 2.
Haak de lap nu aan elkaar met halve vasten, draadjes wegwerken en klaar is je col.

Liefs Berber

zondag 18 november 2012

Lief klein pietje

Ik vind het zo leuk dat mijn blog deze week in de spotlight staat bij annemarie's haakblog . En heel er bedankt voor al die leuke reacties op mijn col. Kreeg ook al een paar keer de vraag of ik het patroon met jullie wou delen. Het is mijn eigen patroon dus als ik binnenkort eens tijd heb zal ik het eens uitgaan schrijven.

Het herfstspul kon wel weer uit mijn takken vond ik zo en omdat sinterklaas nu weer in het land is heb ik deze twee schattige pietjes gehaakt. Sinterklaas en  Amerigo zijn nog in de maak. Daar zal ik in de loop van de week wel een foto van maken.Liefs Berber

donderdag 15 november 2012

Petit four van de week

Zo de zesde petit four is klaar. De mini moorkop het patroon kun je Hier  vinden. Ik mocht ook wel opschieten want morgen is het alweer tijd voor de zevende petit four. Maar goed hij is klaar en ziet er weer heel erg leuk uit. De dametjes vinden hem er ook wel weer heel lekker uitzien.
Liefs Berber

dinsdag 13 november 2012

druk,druk,druk

Zo even een kleine update van mij. Het is allemaal wat druk op dit moment maar dat maakt het er niet minder leuk om. Afgelopen zaterdag was er weer een Krea Kafee waar ik deze hele leuke kandelaar/etagere heb gemaakt. In het bovenste kopje kan een waxinelichtje, staat wel heel knus. Heb hem nog maar wat versierd met lintjes en een gehaakt hartje en hij staat op mijn rond gehaakte kleedje van zpagetti.En gister heb ik voor het eerst een workshop zpagetti haken gegeven. Vond het best wel spannend maar alles is super goed gegaan. De dames hebben een begin van een kussenhoes gehaakt. Het was heel gezellig en iedereen was ook heel enthousiast.Liefs Berber

donderdag 8 november 2012

Gehaakte col

Ik heb een echt voorliefde voor collen. Gelukkig haak ik ze vaker voor een ander dan voor mezelf anders zou ik niet weten waar ik ze moet laten. Maar ik heb deze week toch nog een klein gaatje kunnen vinden om deze mooie okergele bollen die ik op de KreaDoe heb gekocht om te toveren tot een heerlijke col.

Liefs Berber

woensdag 7 november 2012

Petit four van de week

Ik heb mijn vijfde petit four af, vind hem helemaal leuk. Een kersen petit four met slagroom.
Ziet er wel smakelijk uit al zeg ik zelf. Wil je ook zo'n leuke petit four haken kijk dan snel op Grietje haar blog.Liefs Berber

maandag 5 november 2012

Armbandjes

Ik heb een druk haakweekje voor de boeg. Probeer in ieder geval een paar bestellingen af te maken en zal ook eindelijk de tweede old rose english blanket afmaken. Dan ruimt het lekker op. En dan is het zaterdag weer tijd voor het tweede Krea Kafee van dit seizoen waar we allemaal leuke dingen gaan maken van oud servies. Gelukkig heb ik de voorbereidingen daarvoor al bijna klaar.

Ik heb vorige week deze armbandjes gemaakt. En heb de bedeltjes gebruikt die ik een tijdje terug heb gekocht. Zijn ze niet schattig.
Ben afgelopen zondag ook nog met mijn moeder naar KreaDoe geweest.
Heb zoveel leuke ideeen opgedaan en leuke dingetjes gekocht waaronder deze mooie okergele bollen wol en een breivork. Kan niet wachten om daar mee aan de slag te gaan.
Liefs Berber
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...